paroda_is_lauko

Lietuvos komposto gamintojai stebino Švedų verslininkus komposto kokybe

paroda_is_laukoparoda_stendasparoda_stendas2

Šių metų spalio 11 – 12 dienomis UAB „Juknevičiaus kompostas‘‘ savo produkciją pristatė tarptautinėje Elmia garden parodoje, vykusioje Jonkopinge Švedijoje.

Švedijoje kompostavimas turi senas ir gilias tradicijas, todėl apie kompostavimą išmano kone kiekvienas vaikas, tad švedų verslininkai atidžiai apžiūrinėjo UAB „Juknevičiaus kompostas“ stende pristatytus kompostinės žemės mišinių pavyzdžius. Matydami aukščiausios kokybės kompostinės žemės mišinių asortimentą, vieni gūžčiojo pečiais, klausdami savęs, kodėl Švedai patys tokių žemių neprisigamina, o kiti mėgino „griebti jautį už ragų“ ir iš karto susitarti dėl išskirtinių platinimo teisių.

Įmonės direktorius Andrius Juknevičius, džiaugiasi tokia Švedijos verslininkų reakcija, tačiau tikina, kad gerus vertinimus lėmė ne šiandieniniai veiksmai ir įgūdžiai, o dar 1995 m. įmonės įkūrėjo, Dr. Leopoldo Juknevičiaus, pasirinkta teisinga gamtosauginė strategija, kuri iki šiol yra  UAB „Juknevičiaus kompostas“ pamatine vertybe.

UAB „Juknevičiaus kompostas“ pirmieji Lietuvoje pradėjo kompostuoti žaliąsias atliekas ir iki šiol yra dižiausias komposto gamintojas bei kompostinės žemės mišinių pardavėjas Baltijos šalyse. 1998 m. įmonės veikla lėmė tai, kad Vilnius tapo pirmuoju rytų Europos miestu įvykdęs Europos sąjungos direktyvą , draudžiančią žaliąsias atliekas ( lapus, šakas, žolę, šieną…) vežti į buitinių atliekų sąvartynus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>